Zilveren Camera uitreiking (besloten)

vrijdag 1 februari

Zilveren Camera

Vrijdag 1 februari vindt in Museum Hilversum de uitreiking plaats van de Zilveren Camera. Het 70-jarige jubileum van de Zilveren Camera dat dan tevens wordt gevierd krijgt hoog bezoek. Koning Willem-Alexander woont de uitreiking bij waarin de beste nieuwsfoto’s van 2018 worden bekroond en bezoekt als eerste de tentoonstelling in Museum Hilversum.

Programma

Tijdens de uitreiking worden naast de Canon Zilveren Camera ook de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie uitgereikt. Ook worden 15 categoriewinnaars geëerd.

De gasten worden geïnspireerd door verschillende sprekers. Zo is Magnum fotografe en journaliste Newsha Tavakolian vanuit Teheran aanwezig en kunnen de gasten een bijdrage van de Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg verwachten. De uitreiking wordt gepresenteerd door Humberto Tan en vindt plaats in Gooiland, Hilversum.

Direct na de uitreiking bekijkt de koning als eerste de ruim 200 winnende werken in Museum Hilversum, waar hij wordt rondgeleid door diverse winnaars.

Aansluitend gaan op zaterdag 2 februari de deuren open voor het publiek. De expositie ie dan te bewonderen tot en met 31 maart!

Meer info over de Zilevren Camera