Zilveren Camera expositie

zaterdag 2 feb t/m zondag 31 mrt.

Sinds 2016 is Museum Hilversum de thuisbasis voor de uitreiking van de Zilveren Camera, de prijs voor de beste Nederlandse persfotograaf. Vandaag 1 februari 2019 is voor de 70e keer de Zilveren Camera uitgereikt. Winnaar: Cynthia Boll. Ze kreeg deze prestigieuze prijs voor de fotojournalistiek voor haar serie Sinking Cities Jakarta.

70 jaar Zilveren Camera

Burgemeester Pieter Broertjes en Koning Willem Alexander bij de uitreiking van de Zilveren Camera in Gooiland

De Zilveren Camera bestaat dit jaar 70 jaar. Reden voor een bezoek van Koning Willem-Alexander. In het zijn bijzijn werden in Theater Gooiland de prijzen uitgereikt, waarna de Majesteit samen met de winnaar als eerste de expositie in Museum Hilversum bezocht.

In de tentoonstelling zijn, naast een prachtige selectie van 200 foto’s, natuurlijk ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie te zien.

Bezoek de site van de Zilveren Camera

Nieuwsfestival

Tijdens het Nieuwsfestival zijn er verschillende activiteiten en kunnen bezoekers hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Tien werken zijn geselecteerd waarop het publiek kan stemmen. De winnaar wordt op 30 maart bekend gemaakt.

Foto’s ook buiten te zien in de straten van Hilversum

De beste nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar zijn niet alleen in het museum te zien. Een selectie wordt getoond op grote borden in de binnenstad. In samenwerking met de ondernemers van het Centrum, HavenVaart, Gijsbrecht, het Stadsfonds en het Filmtheater worden foto’s ook in de etalages en in het filmtheater gehangen.

App

Voor de buitententoonstelling is een handige app ontwikkeld, waarin juryvoorzitter, Marc Prüst, je mee neemt in het verhaal achter de foto’s. De app is een mobiele applicatie en hoeft niet gedownload te worden op je mobiele telefoon, handig!

Bekijk ‘m hier: https://museumhilversum.livehilversum.app

Wil je alle 200 foto’s bekijken? Breng dan een bezoek aan de expositie in Museum Hilversum. Vanaf vandaag open voor iedereen!

Kijk hier voor de openingstijden van Museum Hilversum