Wie is de Mol? (AVROTROS)

Al zeventien seizoenen achter de rug hebben en met het achttiende seizoen beter dan ooit scoren. Het lukte ‘Wie is de Mol?’ begin dit jaar. Op zaterdag 10 maart 2018 togen honderden fans, de zogenoemde ‘Molloten’ naar het Amsterdamse Vondelpark om de live finale bij te wonen. Deze zinderende ontknoping deed het ook op televisie goed. Ruim drie miljoen kijkers zagen hoe Jan Versteegh zich als mol bekendmaakte.

Deelnemers BN’ers

Het van oorsprong Belgische programma was in 1999 voor het eerst in Nederland te zien en heette toen nog ‘Wie is… de Mol?’. Pas sinds de vijfde editie zijn de deelnemers BN’ers. Na Angela Groothuizen, Karel van de Graaf en Pieter Jan Hagens kwam de presentatie vanaf het twaalfde seizoen in handen van oud-deelnemer Art Rooijakkers. Nu hij naar RTL gaat, krijgt ‘Wie is de MOL?’ volgend jaar een nieuwe presentator.

Nieuwe presentator

Die eer is voor Rik van de Westelaken, die in 2015 meedeed én won. Zelf is hij erg blij met deze nieuwe stap, zo zegt hij in het persbericht. “‘Wie is de Mol?’ presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt.”