Verbijsterend Virtuoos Viool-spel Diamanda La Berge Dramm

17 maart 2019

Wij ontmoetten haar voor het eerst (op blote voeten) bij Wonderfeel 2018 in ’s-Graveland. En daarna was ze te bewonderen op o.a. het Grachtenfestival en het Gaudeamus Festival. En nu komt de jonge supervioliste Diamanda La Berge Dramm naar de Kruisdam. Haar eerste viool was haar liefste speelgoed: ze speelt al sinds haar 4e. Op haar 13e was ze te horen in het Concertgebouw met de première van het stuk “Raadsels” van Louis Andriessen tgv de opening van het Holland Festival 2005.

In april vorig jaar won Diamanda de Dutch Classical Talent Tour & Award als allereerste solovioliste ooit. Haar naam prijkt nu ook op de muur in het concertgebouw.
In haar concerten komen klassieke, avantgarde en improvisatie aspecten veelvuldig voorbij.
Moderne muziek van Christian Wolff, Alvin Lucier, Gunther Schuller, Chaya Czernowin, Garth Knox and George Benjamin staan op haar repertoire. Recent werkte ze samen met Georg Friedrich Haas in Florence en met avantgarde rock legende John Cale in Londen. Ze is te horen op New World Records als soliste in Burr van Nostrand’s Voyage in a White City, en op Tzadik Records met Anthony Coleman.

Diamanda studeerde aan het Amsterdams conservatorium en voltooide haar bachelors in Boston, waar ze bij haar afstuderen de John Cage Award ontving. Haar masters deed ze in Den Haag, waar ze studeerde bij Vera Beths. Daar kreeg ze de Nicolai Prijs voor het meest uitzonderlijke recital.
Zij is mede-initiatiefnemer van het prachtige Splendor-project, in een oud badhuis in Amsterdam.

Entree 3,00 p/p. Zaal open 14:00 uur.