Temptation Island (RTL)

Nooit eerder keken er zoveel mensen naar de realityshow ‘Temptation island’ – waarin koppels hun relatie testen – als in het voorjaar van 2018. Dat is onder meer te danken aan de Belgische Tim (bijnaam Timtation), die zou gaan trouwen met zijn Deborah, maar viel voor de charmes van verleidster Cherish. De reguliere tv-uitzending trok gemiddeld zo’n 600.000 kijkers, maar volgens RTL werd dat aantal online nog eens verdubbeld.

Talk of the town

Op internet was het programma dan ook the talk of the town. Juist daarom is ‘Temptation island’ een van de RTL-shows die in het nieuwe seizoen niet meer op televisie te zien zijn, maar alleen nog maar on demand. Dit keer niet met presentatoren Rick Brandsteder en Annelien Coorevits, maar met Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels.

Hbo of universitair geschoold

Het AD meldde onlangs dat bijna de helft van alle ‘Temptation’-kijkers hbo of universitair geschoold is. Televisiewetenschapper Dan Hassler-Forest vertelt in het artikel waarom het programma zoveel aantrekkingskracht op hen heeft. “Het is platvloerse reality, maar op een ironische manier gemaakt waardoor het ook hoogopgeleide kijkers aanspreekt. Het programma is gewoon goed gemaakt. Het bevat surrealiteit, seks, drama, conflict, en een goede voice-over die laat zien dat ook de makers het niet allemaal serieus nemen.”