Stadsgesprek ‘Het Raadhuis, een duurzaam Gesamtkunstwerk’

4 december 2018

Op dinsdag 4 december organiseert het Dudok Architectuur Centrum (DAC) een stadsgesprek over hoe het Raadhuis als monument en Gesamtkunstwerk kan worden verduurzaamd en hoe het tot inspiratie kan dienen voor een meer generiek monumentenbeleid.

Op advies van de RCE en de CWM is een visiedocument opgesteld dat duurzaamheidsambities, monumentale waarden én gebruikerswaarden van het Raadhuis met elkaar in balans brengt. Tijdens het stadsgesprek onderzoeken we onder andere hoe we het Raadhuis kunnen verduurzamen met behoud van de monumentale kwaliteit van het gebouw. We gaan in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Hilversum, Jan Kastje, wethouder Monumenten, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de Commissie Welstand en Monumenten Hilversum (CWM), en Groene Grachten. We kijken ook naar voorbeelden van verduurzaming elders in Nederland en ambities tot verduurzamen van andere monumenten in de gemeente Hilversum. Ontwerper Nynke Koster laat zien hoe het Raadhuis ook hedendaagse ontwerpers nog altijd inspireert, en vertelt over haar plannen om het Raadhuis (in opdracht van het DAC)  ‘af te gieten’. Koster zal hiermee beginnen op zaterdag 1 december en verwijdert de rubberafgietsels op 4 december, voorafgaand aan het stadsgesprek. Daarna verwerkt zij deze tot ruimtelijke objecten.

Voor wie
Iedereen die geïnteresseerd is in het energieneutraal maken van monumenten, zelf in een monument woont en wil weten welke verduurzamingsmogelijkheden er zijn, mee wil denken over hoe modernisering van monumenten en erfgoedwaarde samen gaan, is welkom om mee te praten in het Raadhuis, het gebouw waarin al deze vragen samen komen.

Locatie en aanmelden

Het stadsgesprek vindt plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis in Hilversum en begint om 19.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn. Graag vooraf aanmelden via stadsgesprek@dudokarchitectuurcentrum.nl

Meer informatie
Meer informatie en het volledige programma voor het stadsgesprek zijn te vinden op de website van het Dudok Architectuur Centrum.