Rondleidingen Raadhuis bij zonsondergang

22 en 29 augustus en 5, 12 en 19 september 2019

Het Raadhuis is mooi op elk moment van de dag, maar wie kent het gebouw bij zonsondergang? Eind augustus en begin september organiseert het Dudok Architectuur Centrum vijf weken lang op donderdag rondleidingen door het Raadhuis in de avondschemer. Het tijdstip waarop de rondleidingen beginnen, is per week afgestemd op het moment van de zonsondergang.

De rondleidingen onder leiding van een ervaren gids van het Dudok Architectuur Centrum starten met een bezoek aan de meest bijzondere interieurs van het Raadhuis, zoals de Raadzaal, de Burgerzaal en de bestuurderskamers. Op dit tijdstip van de dag, als de schemering invalt, wordt extra duidelijk hoe architect W.M. Dudok speelt met licht en materialen. De rondleiding eindigt met de beklimming van de 47 meter hoge toren, precies op tijd om te zien hoe de zon boven Hilversum ondergaat. Een aanrader voor jong en oud!

Meer informatie

De rondleidingen vinden plaats op donderdag 22 en 29 augustus en op 5, 12 en 19 september 2019. Meer informatie over de tijden en de kosten is te vinden op www.dudokarchitectuurcentrum.nl. Aanmelden: minimaal één dag voor de geplande rondleiding.

Over het DAC

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het Centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, excursies in de stad en debatten, lezingen en symposia. Het DAC is gevestigd in het Raadhuis in Hilversum, het hoogtepunt van het oeuvre van architect W.M. Dudok.