Hilversum regenboogstad

Je mag zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen in Regenboogstad Hilversum.

De gemeente Hilversum voert sinds 2019 actief beleid voor de LHBTI-gemeenschap en richt zich op de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI’ers. LHBTI staat voor: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen, transgender personen en intersekse personen.

Bekend maakt bemind
Sociale acceptatie van LHBTI’ers vraagt continue aandacht. Positieve aandacht, want bekend maakt bemind. We willen de LHBT-gemeenschap in het zonnetje zetten en ontmoeting faciliteren tussen LHBT’ers en inwoners van Hilversum. Daarom organiseert de gemeente Hilversum samen met LiveHilversum en zoveel mogelijk maatschappelijke en culturele instellingen de komende jaren diverse activiteiten.

 LHBTI+ Mediadag in Beeld en Geluid
Wat is de (re)presentatie van LHBTI’ers in de media in verleden, heden en toekomst? Samen met bekende mediamakers gaan we praten over de zichtbaarheid van LHBTI’ers in de media. Wie zijn hun rolmodellen en wat valt er nog te verbeteren? Tickets koop je hier.

Een veilige plek voor LHBTI’ers in De Geus
Een veilige plek in Hilversum waar LHBTI’ers elkaar kunnen ontmoeten vind je iedere oneven week tussen 14:00-16:00 uur op vrijdag in wijkcentrum De Geus. Meer informatie over locatie en tijd vind je hier.

Feest in De Vorstin en Café Brabant
Op vrijdag 18 oktober organiseren we samen met De Vorstin en Café Brabant een groot feest. We beginnen in Café Brabant en gaan vervolgens feestvieren in De Vorstin. Er komt een hele bijzondere programmering. De komende maanden zal er meer bekend worden gemaakt over de invulling van het feest.

Bewustwordingscampagne
Rondom het feest in De Vorstin ontwikkelen we een bewustwordingscampagne. Met deze campagne laten we de kleuren van de regenboog stralen en roepen we op tot verdraagzaamheid en respect voor iedereen. Hilversum laat iedereen stralen.

Meedenken?
Wil je meedenken over bovenstaande LHBTI-projecten? Meld je dan aan. Geïnteresseerden kunnen zich melden via inclusief@hilversum.nl.

Meer informatie over Hilversum regenboogstad lees je in het beleidsplan.