Raadhuisconcert: Kunst. Haat! Liefde?

dinsdag 22 mei 2018

Foto van Guy Clemens en het Vespucci-kwartet
Foto Guy Clemens © Marcel van der Vlugt

Een bijzondere avond: Tolstojs Kreutzersonate is een verhaal van haat, liefde en jaloezie maar ook van de kracht van kunst. Tolstojs roman staat tussen Beethovens Kreutzersonate en Janáčeks gelijknamige strijkkwartet. Met dit drietal hoogtepunten uit de muziek en literatuur wordt het drama van de Kreutzersonate vanuit verschillende perspectieven belicht. 

Guy Clemens acteur
Roswitha Devrient concertdramaturg

VESPUCCI KWARTET:
Lisanne Soeterbroek en Robert Lis viool, Stephanie Steiner altviool en Douw Fonda cello met medewerking van Crit Coenegracht cello

Lees meer over deze interessante avond, volg het op Facebook of koop kaarten online. De kaarten liggen dan op de avond van het concert voor je klaar.

Raadhuisconcerten: een unieke concertserie met een verrassende programmering

De Stichting Raadhuisconcerten Hilversum organiseert sinds 1994 concerten in de Burgerzaal van het beroemdste monument van architect Dudok. Al drieëntwintig jaar is de programmering van de zes kamermuziekconcerten per seizoen verrassend en vernieuwend. Veel van de musici komen uit Hilversum en zij stellen hun vrienden en collega’s uit binnen- en buitenland graag aan je voor. Met boeiende inleidingen en toelichtingen op de muziek zorgen zij voor een speciale sfeer tussen de musici en de concertbezoekers.