Platenbeurs en fototentoonstelling Frits van Swoll in het Grafisch Atelier Hilversum

6 april 2019

Het Grafisch Atelier in Hilversum toont het werk van fotograaf Frits van Swoll, iconische jazz grootheden uit de jaren ’60 – ’70 tijdens de platenbeurs op 6 april.

Op zaterdag 6 april zal om 14:00 uur, tijdens de jaarlijkse platenbeurs, de tentoonstelling van de Hilversumse fotograaf Frits van Swoll muzikaal worden geopend.

In de jaren zestig was Frits van Swoll (’39) werkzaam bij de afdeling klassiek van het toenmalige Phonogram te Baarn en fotografeerde hij in zijn vrije tijd legendarische jazzmuzikanten bij concerten en buitenlandse Jazz festivals. Van Swoll maakte van zijn hobby zijn werk en had vele bekende artiesten voor zijn lens zoals Art Blakey, Sonny Rollins, Bill Evans, Ornette Coleman, John Coltrane, en ook drummer Elvin Jones in zwembroek op het strand van Antibes. De jazzfoto’s zijn verschenen in zijn boek My Jazz Moments.

Een selectieve groep vinylhandelaren zal tussen de drukpersen van het Grafisch atelier hun exclusieve waar verkopen. De platenbeurs begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur.
De entree bedraagt 2 euro p.p. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De expositie met foto’s en blow ups is vanaf 6 april tot 1 juni te zien in het Grafisch Atelier Hilversum aan de Noorderweg 96B in Hilversum. Geopend op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur of op afspraak: tel: (035) 621 62 62 of info@gahilversum.nl.
Facebooksite van de organisatoren: www.facebook.com/conceptdegooijerenvandenheuvel