Piano talent Aidan Mikdad (16) treedt op in MCO

21-01-2018

Aidan Mikdad
Aidan Mikdad, foto Ronald Knapp

Ruim baan voor jong talent!

De 16-jarige Aidan Mikdad (2001) treedt op 21 januari op in de serie Piano & Passie van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Op het programma Liszt, Ravel en Chopin.
Aidan kreeg zijn eerste pianolessen op de Muziekschool van Amsterdam toen hij zes jaar oud was. Inmiddels studeert de enorm getalenteerde Aidan aan het Conservatorium in Amsterdam bij Mila Baslawskaja, de moeder van violiste Liza Ferschtmann. Hij heeft al meerdere eerste prijzen op zijn naam staan en hij volgde lessen bij grootmeesters als Vovka Ashkenazy, Nelson Goerner en Enrico Pace.

In september 2017 naam Aidan Mikdad vijfde Concertgebouw Young Talent Award in ontvangst. Simon Reinink, directeur van Het Concertgebouw zei toen: ‘Aidan Mikdad is een uitzonderlijk pianotalent dat wij graag stimuleren. Ik ben  blij de Concertgebouw Young Talent Award aan Aidan te kunnen overhandigen omdat hij het talent, de ambitie en de motivatie heeft om in zijn vakgebied tot de allerbesten te gaan behoren.’ Het mag duidelijk zijn dat Mikdad een grote toekomst tegemoet gaat.

Kaarten bestellen kan online op de website van het MCO. Ze kosten € 19,50 en zijn inclusief een glas wijn na afloop. Het concert duurt circa een uur.