Opening digitale gids Costerustuin

Op vrijdag 5 juli, 16.00 uur komt burgemeester Broertjes naar de Costerustuin om de nieuwe digitale gids van de basis plantencollectie officieel te openen.  

Ruim twee jaar hebben een groepje vrijwilligers hard gewerkt aan dit project.  De hele basiscollectie is onder de loep genomen en zoveel mogelijk ingericht volgens het concept van de Costerustuin. De tuin is namelijk door Dr. Costerus begonnen als Botanische tuin en later omgezet naar een historische tuin.  Gekozen is de tuin in te richten aan de hand van de Geïllustreerde Flora van Nederland uit 1909.

Voor jong en oud  zal de digitale gids een welkome aanvulling zijn om gemakkelijk achtergrondinformatie te krijgen over alle prachtige bloemen en planten. Ook biedt de gids inzicht in volkswijsheden, anekdotes en andere leuke bijzonderheden over de basiscollectie.

Daarnaast leent deze vorm van informatie zich goed voor toekomstige aanpassingen en aanvullingen. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld  educatieve activiteiten, maar ook samenwerking met de plantenbranche.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Beijer, voorzitter van de Costerustuin, via telefoonnummer 06 300 44 056 of per e-mail naar Bert.beijer@kpnmail.nl of info@costerustuin.nl. Kijk ook eens op costerustuin.nl.