Open dag – Gooise Vuurwerkwinkel

27 december 2018

Veiligheid centraal op open dag

Vuurwerkverkopers zijn verantwoordelijk voor goede voorlichting, vindt de Gooisevuurwerkwinkel in Hilversum.

Op donderdag 27 december houdt de Gooisevuurwerkwinkel daarom een feestelijke open dag waarop veilig vuurwerk centraal staat. Voor de jeugd is tijdens deze dag extra aandacht. Zij kunnen uit handen van mascotte Tijl de Vuurpijl een vuurwerkdiploma ontvangen.

“Vuurwerk heeft een magische aantrekkingskracht op jong en oud, maar je moet er wel veilig mee omgaan”, legt Bas Brüll van de Gooisevuurwerkwinkel uit. “Omdat we iedereen hiervan bewust willen maken, organiseren we een open dag. De stichting Vuurwerkcheck is aanwezig met voorlichtingsmateriaal en natuurlijk staan ook onze getrainde verkoopmedewerkers klaar om advies te geven over de aanschaf van vuurwerk en het veilig afsteken ervan.”

Op deze dag staat de jeugd centraal. Brüll: “Kinderen kunnen hun vuurwerkdiploma behalen en ontvangen een leuke prijs. De open dag is vooral ook een gezellig uitje. Er is muziek en klanten kunnen genieten van oliebollen en warme chocomel.

Op 1 januari staan de medewerkers van de Gooisevuurwerkwinkel weer klaar om vuurwerkafval in te nemen. Klanten krijgen bij het inleveren een kortingsbon voor volgend jaar.