Unieke mediaverhalen van Hilversummers

Star Trek

Mijn vader werkte bij, wat vroeger, de NTS, heette. Later werd dat de NOS. Hij begon daar als ondertitelaar en in de loop der jaren werd hij regisseur.

Het mediapark bestond toen nog niet, in Hilversum en Bussum waren diverse omroepgebouwen. Als klein meisje mocht ik soms met hem mee als hij in het weekend moest werken. Niet alle herinneringen daaraan zijn even scherp maar ik weet nog steeds goed dat ik het geweldig vond om met hem mee te gaan.

Deze herinnering is echter nog wel levendig

Op een zondagmiddag ging ik met mijn vader mee. Ik weet niet meer precies hou oud is was, ik denk ergens rond 8-10 jaar. We liepen de studio in en wat mij nog goed voor de geest staat, waren de afbeeldingen van de dames met rozen die op televisies of in camera’s stonden. Voor de jeugd van tegenwoordig onvoorstelbaar maar er was toen niet de hele dag televisie J. Als er niks werd uitgezonden en je zette de televisie aan dan zag je of een still van een dame met bloemen of het testbeeld.

Mijn vader heeft trouwens ook nog een periode de muziek achter het testbeeld verzorgd. Dat betekende dat wij heel veel elpees en singletjes in huis hadden. Er werd bij ons veel muziek gedraaid. Maar dat is weer een ander verhaal.

Aflevering van Star Trek

Ik ontdekte, op die zondagmiddag,  dat ze ergens in het gebouw bezig waren met het ondertitelen van een aflevering van Star Trek. Van mijn moeder mocht ik dat toen, tot mijn grote verdriet, nog niet zien.

Heel stilletjes ging ik in een hoekje zitten. Mijn vader wist wel dat ik daar zat maar hij heeft niets gezegd.

En zo zag ik daar, in de studio, mijn eerste aflevering van Star Trek.

Dit is jarenlang één van mijn favoriete series geweest.

Jelka Anhalt