Media Mile

Hilversum viert in 2018 dat het al weer 100 jaar geleden is dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek hier zijn deuren openden. Daarmee werd Hilversum als mediastad de Verhalenfabriek van Nederland. De Media Mile laat bezoekers dát zien en ervaren in de openbare ruimte, gewoon op straat, beschikbaar voor iedereen.

Op de route

Het is een interactieve route waarbij verhalen in beeld en geluid tot leven komen. De route voert onder andere langs de belangrijke media hotspots in Hilversum en zal in de komende maanden en jaren verder uitbreiden en er zullen nieuwe (digitale) bezienswaardigheden worden toegevoegd. Op dit moment is de route precies 1 mijl lang en kan het beste lopend worden afgelegd.

De route wordt aangegeven met knalgele routestenen en loopt tussen het Stationsplein dwars door het centrum via het Marktplein en Poppodium De Vorstin en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park. Onderweg kom je onder andere de vier Media Mile zuilen tegen, waar je op dit moment oude kindertelevisieprogramma’s te zien zijn, voorzien van commentaar van onder andere Paul Verhoeven en Ria Bremer. De route kun je op elk punt starten en is ook te volgen met de Media Mile app die zowel in de App Store als de Play Store te vinden zijn. Als je een Media Mile steen tegenkomt met een pauzeteken, dan is daar iets te doen.

Zo is het begonnen

In deze eerste fase van de Media Mile zie je hoe het allemaal begonnen is in de Mediastad. Op de route vind je Media Mile zuilen met beelden van programma’s uit het roemrijke verleden van de mediawereld. In de toekomst zullen steeds andere thema’ te zien en te beleven zijn, daarom is er altijd een reden om terug te komen.

 

Voor jong en oud

Op de route komt media tot leven door middel van de nieuwste mediatechnieken zoals augmented reality, ook wel AR genoemd. Bij AR wordt informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Zo verschijnt via de Media Mile app op je smartphone de televisietoren in beeld als je op het Marktplein staat. En kun je bijvoorbeeld bij poppodium De Vorstin de Gouden Televizier-ring bijna echt aanraken. Er zijn op dit moment op 3 plekken zogenaamde AR belevingen met daaraan gekoppeld interessante weetjes over de omroepen, het ontstaan van de mediastad en de eerste televisie publieksprijs. De Media Mile is dus voor jong en oud een geweldige ervaring.

De Media Mile app

Je kunt de app downloaden via de App Store (iOS)

Media Mile app Verhalenfabriek Mediastad

en de Play Store (Android).

Meedoen

Ben je creatief of ben je onderdeel van een (media)bedrijf en wil je meedoen met het ontwikkelen van de Media Mile, laat het ons dan weten.

Wij zijn op zoek naar attractieve elementen, die de Media Mile tot leven brengen. De Media Mile vernieuwt continue met nieuwe attracties en andere verhalen die verteld worden. Neem contact op via info@hilversummarketing.nl.