Media Mile

Hilversum is de Verhalenfabriek van Nederland. De Media Mile is een interactieve route waarbij verhalen in beeld en geluid tot leven komen. De route voert langs de belangrijke Media Hotspots in Hilversum en zal in de komende maanden en jaren verder uitbreiden en er zullen nieuwe (digitale) bezienswaardigheden worden toegevoegd. Op dit moment is de route precies 1 mijl lang en kan het beste lopend worden afgelegd.

Op de route

De route wordt aangegeven met knalgele routestenen en loopt tussen het Stationsplein dwars door het centrum via het Marktplein en Poppodium De Vorstin en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park. Onderweg kom je onder andere de vier Media Mile zuilen tegen, waar je op dit moment oude beelden en geluidsfragmenten kunt zien en horen. De route kun je op elk punt starten en is ook te volgen met de Media Mile app die voor Android smartphones inmiddels te downloaden is. Als je een Media Mile steen tegenkomt met een pauzeteken, dan is daar iets te doen.

Zo is het begonnen

In deze eerste fase van de Media Mile zie je hoe het allemaal begonnen is in de Mediastad. Op de route vind je Media Mile zuilen met beelden van programma’s uit het roemrijke verleden van de mediawereld. In de toekomst zullen steeds andere thema’ te zien en te beleven zijn, daarom is er altijd een reden om terug te komen.

 

Voor jong en oud

Op de route komt media tot leven door middel van de nieuwste mediatechnieken zoals augmented reality, ook wel AR genoemd. Bij AR wordt informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Zo verschijnt via de Media Mile app op je smartphone de televisietoren in beeld als je op het Marktplein staat. En kun je bijvoorbeeld bij poppodium De Vorstin de Gouden Televizier-ring bijna echt aanraken. Er zijn op dit moment op 3 plekken zogenaamde AR belevingen met daaraan gekoppeld interessante weetjes over de omroepen, het ontstaan van de mediastad en de eerste televisie publieksprijs. De Media Mile is dus voor jong en oud een geweldige ervaring.

De Media Mile app

Onze app is binnenkort te downloaden via zowel de App Store (iOS) als de Play Store (Android). De Android versie kun je nu al downloaden met onderstaande instructies.

Downloadinstructies Android

De Media Mile is een APK (Android package) bestand, vergelijkbaar met een exe-bestand op een PC of een dmg- of app-bestand op een Mac.

 

Minimum specificaties:
Android: 5.0 (LOLLIPOP), tot en met 7.0 (Nougat)
Geheugen: 3 GB RAM (minimum).
Camera: 12 MP

 

  1. Voordat je begint met het installeren van je apk-bestand, dien je eerst de functie ‘Installeren van onbekende bronnen toestaan’ in te schakelen. Deze optie vind je door naar: Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen te gaan.
  2. Download de Media Mile-app en vindt deze terug in de folder ‘Downloads’ of ‘Mijn Bestanden’.
  3. Installeer het apk-bestand. Nu vind je de Media Mile in de app-lijst.

Als je het apk-bestand niet kunt installeren, beschikt jouw Android-toestel waarschijnlijk niet over een filemanager. Voor een filemanager kun je terecht in de Play Store. Een prima filemanager is ASTRO. Je kunt met ASTRO naar de zojuist gedownloade Media Mile bladeren en erop tikken. De installatie start dan vanzelf.


Meedoen

Ben je creatief of ben je onderdeel van een (media)bedrijf en wil je meedoen met het ontwikkelen van de Media Mile, laat het ons dan weten.

Wij zijn op zoek naar attractieve elementen, die de Media Mile tot leven brengen. De Media Mile vernieuwt continue met nieuwe attracties en andere verhalen die verteld worden. Neem contact op via info@hilversummarketing.nl.