Lucas & Arthur Jussen in concert in het MCO

29-05-2018

Lucas en Arthur Jussen (foto Marco Borggreve)

Een bijzonder extra concert in het Muziekcentrum van de Omroep. Waar iedereen al een beetje aan vakantie begint te denken, trekken Lucas en Arthur Jussen de laatste dagen van mei de studio in om een nieuwe cd op te nemen. Als begeleidingsensemble hebben ze Amsterdam Sinfonietta o.l.v. violiste Candida Thompson uitgenodigd, waarmee ze in november al uitgebreid hebben getoerd.

De avond vóór de opnames voeren ze de werken uit in de concertzaal van het MCO: Studio 1. Solisten en orkest zetten hun tanden in Bachs Concerten voor 2 klavieren, bewerkingen van eerder door Bach geschreven concerten. Het concert begint met de eerste vier fugas uit Die Kunst der Fuge. Het programma wordt gecompleteerd met Quartetto Serioso van Beethoven, een werk waarmee hij zijn tijd ver vooruit was. Uit enorme bewondering bewerkte Gustav Mahler het kwartet voor strijkorkest. Het furieuze en tegelijk mystieke werk is een van de lievelingswerken van Amsterdam Sinfonietta.

Een programma om van te smullen, voor alle leeftijden.Het programma duurt een uur, kaarten kosten € 22,50 (inclusief drankje na afloop).
Bestel nu via de website van het MCO, of koop kaarten tijdens kantooruren aan de kassa.

Amsterdam Sinfonietta Photo: Marco Borggreve
Amsterdam Sinfonietta
Foto: Marco Borggreve