Kermis

vrijdag 20 t/m zondag 30 april 2018

Spectaculaire attracties op de Koningskermis

Traditiegetrouw is er in de twee weken rond Koningsdag kermis in Hilversum. Dit jaar met twee spectaculaire nieuwe attracties. Als primeur voor Nederland komt er een tachtig meter hoge zweefmolen. “De zweefmolen komt helemaal uit Praag en reist speciaal voor de Hilversumse Kermis naar Nederland”, aldus kermisexploitant Rinus de Weijer.

De organisatie van de Koningskermis is in handen van Scherphof/De Weijer. De kermis hoort volgens De Weijer thuis in de binnenstad. In Hilversum is dat ook het geval. Van vrijdag 20 tot en met maandag 30 april strekt de Hilversumse Koningskermis zich uit over bijna de gehele Groest en een groot deel van het Marktplein. In totaal zijn er zo’n dertig attracties. Nieuw dit jaar is de tachtig meter hoge zweefmolen, die nog niet eerder op een kermis in Nederland heeft gestaan, en het spookhuis ‘Thriller’. “Het mooiste spookhuis van Nederland’, vertelt De Weijer opgetogen. Ook de zweefmolen is uniek. “We hebben weleens eerder een zweefmolen gehad, maar die was maar de helft zo hoog”.

Publiekstrekkers

De Weijer is opgegroeid op de kermis. Zijn vader had een oliebollenkraam en vanaf zijn 18e heeft hij een eigen kermisattractie. Tegenwoordig runt hij de Ultimate, een soort schommel waar je met een hele rij samen op zit en heen en weer gaat, maar ook ronddraait. Naast de genoemde attracties zijn er nog een aantal publiekstrekkers, zoals de 45 meter hoge Booster, waarbij aan beide zijden van een lange ‘arm’ een gondel zit waar 4 personen in kunnen plaatsnemen en die vervolgens ronddraait. Ook bijzonder is het glazen doolhof. Een attractie, die net voorbij het politiebureau komt te staan. Naast de vele attracties is er een goede mix van kramen met vermakelijke spellen en etenswaren zoals oliebollen en suikerspinnen.

Straattheater

De Koningskermis staat in totaal 11 dagen in Hilversum waarvan twee weekenden. Beide weekenden is er op zondag een speciaal straattheater met optredens als een ganzenparade voor de allerkleinsten en  andere leuke acts.

Gereduceerde prijzen

De kermis hanteert gereduceerde prijzen, met uitzondering van Koningsdag- en nacht. De grote attracties kosten 3 euro, uitgezonderd de Booster en de Zweefmolen, en de kinderattracties zijn allemaal 2,50 euro. “We vinden het belangrijk dat de kermis er voor iedereen is en jong en oud zich er goed kan vermaken”, zegt De Weijer.

Prikkelarme kermis

Speciaal voor kinderen die niet veel prikkels kunnen verdragen wordt er een prikkelarme kermis georganiseerd. Er wordt dan alleen rustige muziek gedraaid en er zijn geen knipperende of felle lampen. De prikkelarme kermis is zaterdag 28 april van 11.00 tot 13.00 uur.

Voor meer informatie over de Koningskermis en leuke ‘like-en-winacties’ kijk op de Facebookpagina van de kermis: www.facebook.com/kermishilversum of op de website www.kermishilversum.nl.