Hilversum Viert

Maandag 31 december

De eindeloze zomer en prachtige herfst lijken nog maar net achter de rug. Toch is het alweer tijd om ons op te maken voor de jaarwisseling. In Hilversum presenteren we een veilig feestprogramma dat de afgelopen jaren een beproefd recept is gebleken. Het centrum en enkele omliggende straten gelden nog steeds als vuurwerkvrije zone. Daarom is het marktplein op oudejaarsavond het decor van maar liefst twee centrale vuurwerkshows. Om 19.30 uur is er een kindershow die helemaal is gericht op onze jongste inwoners. Tijdens de grote vuurwerkshow om 00.00 uur luiden we met z’n allen het nieuwe jaar in. De shows zijn beiden omgeven door muzikale optredens.

Een week later – op dinsdag 8 januari – is het tijd voor de vrij toegankelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Maakt u vooral van deze gelegenheid gebruik om in de indrukwekkende Vituskerk te luisteren naar klassieke concerten van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Daarnaast zetten we tijdens deze bijeenkomst Hilversumse ondernemers in de spotlights met de uitreiking van de Rabobank Business Award en de Stadsfonds Ondernemers Award. Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom in de Vituskerk.

Ik hoop u rond de jaarwisseling ergens in Hilversum te ontmoeten.

Pieter Broertjes,
Burgemeester Hilversum

Programma Hilversum Viert

18.00 uur – Groove Society
19.30 uur – Kindervuurwerkshow

23.00 uur – Soulmachine
00.00 uur – Centrale vuurwerkshow
00.20 uur – Soulmachine

Groove Society

(foto: De Vorstin | Aad Nieuwland)

De negen doorgewinterde muzikanten van Groove Society delen één grote passie: het publiek uit z’n dak zien gaan op herkenbare en dansbare funk, soul en dance classics van de 70’s tot nu.

Funky Grooves & Soulful Moves

Groove Society is een beweging. Een movement. Want bewegen wil je, als de band speelt. Groove Society put uit wereldhits van de grote namen in de funk, soul en dance classics. Groove Society is geen crowd pleaser. Groove Society is deel van de crowd. Ze maken de muziek waarop ze zelf het liefste dansen.

Entertainment

Groove Society weet wat een feest is. De band bouwt er het liefste zelf een. Met een zanger en een zangeres die geboren entertainers zijn. Een ritmesectie die staat als een huis. Een strakke blazerssectie. Samen zorgen ze voor een live-experience die elk feest een dans-injectie geeft. Stilstaan mag – in deze society valt niemand uit de toon. Maar deze band garandeert je één ding: de vibe van Groove Society pakt uiteindelijk iedereen.

Soulmachine

(foto: De Vorstin | Lex Putman)

De 11-koppige soulformatie Soulmachine komt ’s avonds het plein volledig op de kop zetten. Dof je dus lekker op en trek vooral gemakkelijke schoenen aan, want Soulmachine belooft weer een stomende, dampende funky avond te worden vol met de lekkerste soul!

Een professionele soulband die elke zaal op z’n kop zet met vette funk en dampende soul.

Een betere naam had de elfkoppige soulformatie niet voor zichzelf kunnen bedenken, want een soulmachine is het! Soulmachine is één van de weinige bands in Nederland die alle soul- en funk hits nog speelt zoals ze in de jaren 60, 70 en 80 gespeeld werden. De band speelt pure authentieke soul en funk met krakers als Im A Soulman, I Feel Good en andere onvergetelijke hits van o.a. James Brown, Otis Redding, Aretha Franklin en Tina Turner. Deze 11-koppige soulformatie bestaat uit twee zangers, twee zangeressen, slag/sologitaar, bas, drums, toetsen en een strakke blazerssectie bestaande uit tenorsax, altsax en trompet.

 

‘Hilversum Viert’ wordt mede mogelijk gemaakt door:

Amrath Hotel Hilversum Univé HilversumHotel Gooiland Hilversum Gooiland BeveiligingAmbiance Van der Wal Hilversum

BOS Elektro Hilversum Eetcafé Cartouche Hilversum Dertien Design en Social Hilversum Dream Fireworks Jumbo Van Dam Hilversum Foodhall MOUT Hilversum Podium de Vorstin Hilversum Van Rossum Facilities Vue Cinemas Hilversum