“Here & There” Een selectie van schilderijen van Jonathan Muchekehu

5 t/m 20 juli 2018

Jonathan Muchekehu is een 32 jarige Keniaanse artiest woonachtig in Nairobi. Hij behaalde zijn bachelor of liberal arts degree aan het College of Wooster in Ohio, met als afstudeerrichting Fine Art en als bijvak Filosofie. Hij is sindsdien al 10 jaar professioneel aan het schilderen.

“Here & There” (Hier & Daar) is een selectie van kunst die twee kenmerkende vormen van expressie uitbeeldt. De contrasterende stijlen streven om een samengevoegd verhaal te creëren die een culturele relatie tussen het natuurlijke en het mystieke verkent. Naturalistische indrukken van het dagelijkse leven in Kenia worden geportretteerd in waterverf. De scenes illustreren groepjes pratende mensen op straat, bij locale ontmoetingsplaatsen, marktstallen en/of geïmproviseerde structuren. De composities tonen de simpele schoonheid van de hedendaagse Afrikaanse samenleving. Hij beschrijft zijn werk als “ AfroMystiek”, en de verkenning van het complexe cultuurgoed in het moderne Afrika, door figuratieve en abstracte elementen van een oude mystieke cultuur en het leven van vandaag te combineren.

“Whoever wants to know something about me – as an artist which alone is significant – they should look attentively at my pictures and there seek to recognise what I am and what I want.” – Gustav Klimt