Gooise Heideloop 2018

26 augustus 2018

Op zondag 26 augustus organiseren de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo in samenwerking met Goois Natuurreservaat de vierde editie van de Gooise Heideloop. Nieuw is de Jeugdloop over de Zuiderheide van 1,2 kilometer. Gezien het recreatieve karakter kan aan de overige afstanden van 5 en 10 kilometer iedereen getraind of ongetraind meedoen, genietend van de Gooise natuur en de schaapskudde. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen. Zet zondag 26 augustus alvast in je agenda of schrijf je nu al in!

Lopen voor het goede doel

De atletiekverenigingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. “Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur”. De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat.

De mooie routes

Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet; de Jeugdloop van 1200 meter, de 5 km en de 10 km route. Je kunt ter plekke kiezen welke afstand je wilt lopen. De 5 en 10 km starten om 10.00 uur en de Jeugdloop 20 minuten eerder om 09.40 uur. Onderweg kom je verschillende stempelposten tegen.

Doe mee!

Omdat de Gooise Heideloop geen wedstrijd is, kan iedereen op eigen tempo meedoen. Je kunt wandelen, ‘nordic walken’ en voor de echte fanatiekelingen natuurlijk hardlopen. Je hoeft geen lid te zijn van één van de atletiekverenigingen.