Gooi bevrijd Gijsbrecht

5 mei 2019

De Gijsbrecht van Amstelstraat viert op zondag 5 mei het bevrijdingsweekend in stijl. Winkeliers, horeca en bezoekers onthalen de karavaan van Het Gooi Bevrijd op feestelijke wijze. De stoet van ruim honderd originele voertuigen en motoren kan rekenen op vlaggen, Lindy Hop­dansers, draaiorgelmuziek, oud hollandse spelletjes en traktaties voor de kinderen.

Op uitnodiging van De Gijsbrecht van Amstelstraat rijdt de stoet zondagmiddag 5 mei door de straat en staat deze een uur stil. De stoet kan vanaf 14.00 uur worden verwacht op de straat. De stoet blijft een uur staan en rijdt daarna weer stapvoets verder. Er is alle gelegenheid  om de voertuigen en hun berijders en passagiers te onthalen, net zoals dat 74 jaar geleden gebeurde.

De ondernemers van De Gijsbrecht van Amstelstraat zijn vereerd met dit bezoek aan hun winkelgebied en organiseren een warm onthaal van de veteranen en de vele vrijwilligers. De auto’s zullen een uur blijven staan, zodat bezoekers de wagens kunnen bewonderen. Veel winkeliers en horeca zijn open die middag, zij versieren hun zaken en de straat met vlaggetjes en ballonnen in rood-wit-blauw en oranje. Ook gaan de vlaggen uit, net als de rode lopers. Er is muziek zoals die in de jaren veertig klonk, toepasselijk gespeeld door een draaiorgel.