fietsparkeren

Staat jouw fiets op de juiste plek?

Het centrum van Hilversum wordt steeds drukker en steeds meer mensen komen op de fiets. Dat zien wij graag! Wij vinden het belangrijk dat ons centrum aantrekkelijk, veilig, gastvrij en toegankelijk is voor iedereen. Zowel voor de Hilversummers als bezoekers die naar onze stad komen. De overlast van verkeerd geparkeerde fietsen willen wij tegen gaan. Daarom hebben wij afspraken gemaakt over waar je wel en niet jouw fiets mag parkeren.

Maak van het centrum een gezellige plek

Een van de afspraken is dat je jouw fiets in een rek moeten plaatsen. Daarnaast komt er in het hart van het voetgangersgebied en de winkelstraten, een fietsparkeerverbod. Ook hier moeten de fietsen in een rek geplaatst worden. De fietsen mogen hier niet meer los worden neergezet. Niet alleen zorgen wij er zo samen voor dat gevaarlijke situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten wordt voorkomen, ook blijven de looproutes vrij en maken wij samen van ons centrum een gezellige plek.

Goed / fout

Onderstaand overzicht, gemaakt op woensdag/marktdag, laat zien dat er voldoende lege rekken aanwezig zijn om de op dat moment verkeerd geparkeerde fietsen een plek in het rek te geven.

Handhaving

Vanaf 15 september gaat de gemeente fietsen die niet in een rek staan verwijderen en verplaatsen naar het fietsdepot op de kerkbrink 29. Vanaf 15 september tot 15 oktober is er nog een milde handhaving. Dat betekent dat je fiets wel naar het fietsdepot wordt verplaatst, maar je hem nog gratis kan ophalen. Vanaf 15 oktober wordt dit strenger. Dan kun je jouw fiets alleen nog tegen een betaling van 15 euro weer ophalen.

Op de onderstaande kaart vind je een overzicht van de plekken waar fietsenrekken te vinden zijn en waar je jouw fiets kan parkeren. De gele zone geeft het gebied aan waar een fietsparkeerverbod geldt. Hier mag je niet buiten de fietsenrekken parkeren.

Voor meer informatie over fietsparkeren en de handhaving die op 15 september van start gaat, klik hier.