Carmina Burana (kaarten uitverkocht)

10 november 2018

Het Toonkunstkoor Hilversum voert zaterdag 10 november samen met het Voorschotens Kamerkoor en het Kinderkoor Kathedrale Koorschool Utrecht de Carmina Burana van Carl Orff uit. Nico Philipp Hovius, dirigent van zowel het Toonkunstkoor als het Voorschotens Kamerkoor, zal het concert dirigeren.

Carl Orff selecteerde een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana en schreef een niet-middeleeuwse compositie in geheel eigen stijl. Het stuk wordt beschouwd als één van de meesterwerken van de 20e eeuw en spreekt velen tot de verbeelding. Vooral het koorstuk “ Fortuna “ is in veel films en reclamespotjes te horen. Het zal niet verbazen dat de Carmina Burana bij veel koorzangers op het verlanglijstje staat. Voor het publiek van Hilversum en omstreken is het een uitgelezen kans om dit prachtige stuk te beluisteren.

Medewerking aan deze uitvoering wordt verleend door Chantal van Bruggen sopraan, Sebastian Brouwer tenor en Matthijs Mesdag bariton. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door de pianisten Rob Nederlof en Bram Buitenkant en een slagwerkgroep.

In het voorprogramma zingt het Toonkunstkoor Hilversum twee madrigalen van Hendrik Andriessen, begeleid door de beide pianisten. Marleen Verhoeff, één van de leden van de slagwerkgroep, verzorgt vervolgens een instrumentaal intermezzo op de vibrafoon. Het Voorschotens Kamerkoor zingt tenslotte een aantal liederen uit de Duitse romantiek van de componisten Johannes Brahms, Gustav Holst, Morton Lauridsen en Joseph Rheinberger. Het kamerkoor wordt begeleid door Rob Nederlof.

Concert is uitverkocht, ook geen kaarten meer verkrijgbaar aan de kassa!

Voor meer informatie zie de website van het Toonkunstkoor Hilversum, www.toonkunsthilversum.nl