‘Van bes tot jenever, een sterk verhaal’

29 april 2018

Pinetum Blijdenstein nodigt u met genoegen uit voor een lezing en proeverij over de jeneverbes en jenever.

15.25 uur Welkom door Robbert Willink, voorzitter Stichting Pinetum Blijdenstein
15.30 uur ‘Ode aan de jeneverbes’; een lezing door prof. dr. Jan Wolf, bioloog en bestuurslid van Pinetum Blijdenstein.
16.15 uur  ‘Van bes tot fles’; een lezing door Christian Pfeiffer, molenaar en stoker van de jenever Anker Weesp.
17.00 uur Proeverij met jeneverbes-lekkernijen
18.00 uur Afsluiting

Voor 15.00 en na 17.00 is er gelegenheid om de oude collectie Jeneverbesstruiken te bewonderen.
Natuurlijk kunt u ook de andere bomen bekijken die in het kader van ‘Plant en Eter’ dit jaar speciale aandacht krijgen.

In samenwerking met • Christian en Silvia Pfeiffer van Anker Weesp, waar de jenever volgens zeer oud recept wordt gestookt.

De jenever Anker Weesp is te verkrijgen bij Slijterij Overmars te Weesp, Wijnkelder Brouwersgracht te Amsterdam en wijnhandel Petit Clos te Weesp.

Marion van Vught en John Kooijman van de Biologische Slagerij te Hilversum, die het Blijdenzwijnworstje hebben ontworpen. Hierin verwerkt zijn biologisch varkensvlees, jeneverbessen en jenever. De Blijdenzwijnworst is te koop in de Biologische Slagerij, Bussumerstraat 50 te Hilversum en in Pinetum Blijdenstein. Met de koop van de Blijdenzwijnworst steunt u het Pinetum. Het jaar 2018 staat in het kader van Plant & Eter, deel uitmakend van het grote Europese Big Picnic project.