Viering 100 jaar Mediastad

Op 27 februari dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd.
Dat vieren we samen met mediaprofessionals tijdens de start van de viering van 100 Jaar Mediastad op dinsdag 27 februari en met alle Hilversummers tijdens de feestdag op zondag 27 mei 2018 op vier historische plekken in de stad.

Historie 100 jaar Mediastad

Hilversum is de Verhalenfabriek van Nederland. Dat begon met de komst van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF), die in Hilversum werd gevestigd. Dat bleek het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis. In 1923 verzorgde Willem Vogt, de latere medeoprichter van de AVRO er de eerste officiële radio-uitzending. Na de Tweede Wereldoorlog volgden televisiestudio’s op wat nu het Media Park is en anno 2018 gaan 365 dagen per jaar 24/7 verhalen vanuit de Mediastad de hele wereld over.

Viering 100 Jaar Mediastad

Tijdens het jubileum jaar spelen radio, televisie en nieuwe media de hoofdrol in Hilversum Mediastad. Dat vieren we samen met de makers van de media en de inwoners van Hilversum door terug te blikken op het roemrijke verleden dat Hilversum tot de Verhalenfabriek van Nederland heeft gemaakt en door vooruit te blikken op de toekomst van de komende 100 jaar Mediastad.

Mede mogelijk gemaakt door:


Programma

Zondag 27 mei 2018 wordt op vier historische plekken in Hilversum de viering 100 jaar Mediastad georganiseerd.
Het programma volgt binnenkort op deze website.

Marktplein

Muziekcentrum van de Omroep

AVRO-gebouw

Studio Honingstraat