Onthulling Mercurius beeld door Barry Hay

woensdag 12 juni

Golden Earring-zanger Barry Hay komt op woensdag 12 juni a.s. het gouden Mercurius beeld aan de Vreelandseweg 5 in Hilversum opnieuw onthullen.

Biografie
Onlangs verscheen het boek “biografie van de ultimate drivin’ song RADAR LOVE Golden Earring 1973-2023 50”. In deze zojuist uitgekomen biografie Radar Love van de Golden Earring 1973-2023 (50 jaar) wordt de inspiratie en ontstaan beschreven van de wereldhit Radar Love. Waar het gouden beeld Mercurius aan de voorzijde van het Hilversum Business Center (de Romeinse god van handel), in 1958 gemaakt door beeldhouwer D. Stins, in opdracht van Drukkerij en Uitgeverij C. de Boer, aan ten grondslag ligt. 
De combinatie met “Love” schoot Barry Hay te binnen toen hij vanaf Loosdrecht Hilversum in reed en aan zijn linker hand een “truttig kitschbeeldje met vleugeltjes aan z’n enkels zag, om het in zijn eigen woorden te zeggen. Barry: “ik weet niet waar de associatie vandaan kwam”. Het gaat om een goudkleurig beeld van Mercurius de Romeinse god van handel en winst, in 1958 gemaakt door beeldhouwer D. Stins, in opdracht van Drukkerij en Uitgeverij C. de Boer. 

Onthulling
Het beeld met bladgoud bekleed vertoonde enige slijtage als gevolg van weersinvloeden. Het beeld is inmiddels in oude glorie hersteld.  De wereldberoemde zanger, die op Curaçao woont, komt op woensdag 12 juni a.s. naar Hilversum voor de onthulling.  Tussen 13:30 en 14:30 uur wordt de opgeknapte Mercurius onthuld aan de Vreelandseweg, in het bijzijn van wethouder Arno Scheepers. Er staat een podium en er zijn food & drinks.

Wanneer

  • Woensdag 12 juni 2024 13.30 - 14.30 uur

Prijzen

  • Gratis

Contact

Vreelandseweg 5
1216 CG Hilversum
Plan je route

Locatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de uitmail